ÇANAKKALE / BİGA - TOKİ Hasan Tahsin Günay İlkokulu

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ (OCAK AYI ETKİNLİĞİ)

Ortaöğretim Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülen Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "İlkokul, Ortaokullar Arası Dede Korkut Okumaları Hikâye Yazma Yarışması" düzenlemiştir.

YARIŞMA ŞARTNAMESİ VE TAKVİMİ

ÇANAKKALE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

İLKOKUL, ORTAOKULLAR ARASI DEDE KORKUT OKUMALARI

HİKÂYE YAZMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

1.      AMAÇ:

Bir dilde sözlerin bütünü; “söz hazinesi, söz dağarcığı, kelime hazinesi, kelime kadrosu, vokabüler”  olarak tanımlanan söz varlığı, bireyler arası iletişim için çok önemlidir. Söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması, buna bağlı olarak da Türkçeyi kullanma becerilerini ve düşünce dünyasını geliştirmesi amaçlanmaktadır.

2.      KONU:

“Dilimizin Zenginlikleri Projesi Eylem Planı” kapsamında Çanakkale İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmî ve özel tüm ilkokul ve ortaokullar arasında ‘Dede Korkut Okumaları’ çerçevesinde hikâye yazma yarışması.

3.      KATILIM ŞARTLARI:

1)Yarışmaya İl Millî Eğitim Müdürlüğümüze bağlı tüm resmî ve özel ilkokul ve ortaokul öğrencileri katılabilecektir.

2)Yarışmaya katılım gönüllülük esasına göre olacaktır.

3) Öğrenciler yarışmaya yalnızca bir (1) eser ile katılabilecektir.

4) Eserler tür özellikleri dikkate alınarak özgün bir şekilde yazılacak ve sayfa sayısı en az 1(bir) en çok 3 (üç) aralığında olacaktır.

5) Eserlerin son sayfasının arka yüzüne; öğrencinin adı-soyadı, okulu, ilçesi ve danışman öğretmeni yazılacaktır.

6) Hikâye ve Denemelerde A4 boyutunda kâğıt kullanılırken kâğıdın kenar boşlukları ise üst 2,5 cm, sol 2,5 cm, alt 2,5 cm, sağ 2,5 cm şeklinde olacaktır.

7) Kurumlarımız öncelikle okul içi yarışma ile kendi bünyelerinde belirleyecekleri birinci eserleri ilçe müdürlüklerimize gönderecek, ilçe müdürlüklerimiz oluşturacakları komisyonlarca ilçe birincilerini seçerek bu eserleri İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze gönderecektir. İlimizde toplanacak ilçe birincilerine ait eserler il komisyonunca değerlendirilerek her kademede birinci seçilen öğrencilerimiz ödüllendirilecektir.

DÜZENLEYİCİ KURUMLAR

Okul/Kurumlarca Yapılacak işlemler

·         Yarışmanın duyurusu, okul duvar gazetelerinde ve genel ağ sayfalarında okul yönetimlerince yapılacaktır.

·         Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin eserleri, yarışma takviminde belirlenen başvuru tarihleri arasında okul müdürlüklerince teslim alınacaktır.

·         Yarışmaya başvuruda bulunan öğrencilere ait eserler, Okul Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirilecektir.

·         Okul Değerlendirme Kurulunca yapılan değerlendirme sonucunda birinci seçilen eser ekleri ile birlikte okul yönetimleri tarafından İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne gönderilecektir.

İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerince Yapılacak İşlemler

·         Yarışmanın duyurusu, İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerinin genel ağ sayfalarında yapılacaktır.

·         İlçe Değerlendirme Kurulu, ilçelerindeki okullardan gelen eserleri değerlendirerek birinci seçilen eseri ekleri ile birlikte İl Millî Eğitim Müdürlüğüne gönderecektir.

İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzce Yapılacak İşlemler

·         İlçelere yarışmanın duyurusu yapılacaktır.

·         İlçelerden gelen eserleri değerlendirerek her kategoride birinci olan eseri belirleyecektir.

YARIŞMA TAKVİMİ:

İMZA:

EK-2

VELİ İZİN BELGESİ

Velisi bulunduğum aşağıda bilgileri yazılı öğrencimin Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hikâye Yarışmasına katılım sağlamasına ve dereceye girmesi durumunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek ödül törenine katılmasına izin veriyorum.

Bilgilerinize sunarım.

Dil ve Anlatım

Yazım ve Noktalama Kurallarına Uygunluk

20 Puan

Yarışmada dereceye giren öğrenciler, ilçede ve ilde yapılacak törenlerde yerel imkânlar kullanılarak ödüllendirilecektir. Yarışmada derece alan öğrencilerin isimleri okul, İlçe ve İl Millî Eğitim Müdürlüğünün web sayfalarında ilan edilecektir.

ALINAN TOPLAM PUAN

SON BAŞVURU TARİHİ 08 ŞUBAT 2024 OLUP, KALEMİNE GÜVENEN GÖNÜLLÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN DEDE KORKUT HİKAYE YAZMA YARIŞMASINA KATILIMLARINI BEKLİYORUZ.

Yayın: 12.01.2024 - Güncelleme: 12.01.2024 17:54 - Görüntülenme: 106
Kaynak: https://canakkale.meb.gov.tr/www/dilimizinzenginlikleriprojesiilkokulortaokullararasidedekorkutokumalariveliselerarasidvnulugtitturkokumalarihikyedenemeyazmayarismasi/icerik/5302