ÇANAKKALE / BİGA - TOKİ Hasan Tahsin Günay İlkokulu

AKIL VE ZEKA OYUNLARI İLÇE FİNALLERİ KATILIM BELGELERİ

Okulumuzdan Akıl ve Zeka oyunları ilçe finallerine katılmaya hak kazanmış ve finallerde okulumuzu temsil etmiş olan öğrencilerimize İlçe finallerine katılım belgesi düzenlenmiş ve Okul müdürümüz arafından kendilerine verilmiştir.

Akıl ve zeka oyunları, bilgiye dayalı olmadan hızlı düşünebilme ve pratik çözümler üretebilmeyi gerektiren, zihinsel becerileri geliştirmeye yönelik oyunlardır. Bu oyunlar beynin çabuk düşünebilme ve karar verme becerilerine hitap ederek çocukların kişisel ve zihinsel gelişimin arttırılabilmesi için oldukça faydalı görülmektedir.

Akıl ve zeka oyunları yalnızca çocuklar için değil aynı zamanda yetişkinler için de tavsiye edilmektedir. Yaşın ilerlemesiyle beyin işlevlerinin yavaşlamasının önüne geçmek için akıl ve zeka oyunları beynin aktivitesini artırmaktadır. Ayrıca ailecek oynanan oyunlar aile içi iletişime de olumlu katkı sağlamaktadır. Bunların yanı sıra akıl ve zeka oyunlarının çocuklar için pek çok faydası bulunmaktadır.

• Problem çözme becerilerini geliştirir.
  • Dikkat dağınıklığını önler ve konsantrasyonu artırır.
  • Yaratıcılığı geliştirir.
  • Hızlı düşünme becerisi kazandırır.
  • Akıl yürütme becerisini geliştirir.
  • Ekip çalışmalarına yatkınlığı artırır.
  • Olaylar arasında sebep-sonuç ilişkisini doğru kurmaya yardımcı olur.
  • Motivasyon ve özgüven kazandırır.
  • Araştırmacı yönü geliştirir.
  • Disiplin ve çalışma duygusu aşılar.
  • Yeteneklerin ortaya çıkmasına olanak sağlar.

18-03-202418-03-202418-03-202418-03-2024

Yayın: 18.03.2024 - Güncelleme: 18.03.2024 21:20 - Görüntülenme: 24